Kişilik ve Karakter Özellikleri
Pomeranianların en öne çıkan karakter özellikleri arasında zeki ve oyuncu olmaları yer alır.  Bu nedenle çokça zihinsel uyarıcılara ve oyun alanlarına ihtiyaç duyarlar. Sosyal olmalarına rağmen bağımsızlıklarına önem veren Pomeranianlar öğrenmeyi severler. Pomeranianlar, bağımsız köpeklerdir ve kendi başlarına karar verme eğilimindedirler. Bu nedenle eğitim sırasında sabırlı ve kararlı olmak önemlidir. Diğer köpek ırklarına karşı agresif davranışlar sergileyebilirler ve yabancılara karşı oldukça şüpheci yaklaşabilirler. Çocuklarla çok da iyi anlaşamayan Pomeranianlar, iyi bir iletişim kurmanız halinde size sadık olacaktır.
 
Fiziksel Özellikleri
Yukarıya doğru kıvrılan kuyrukları, minyatür yapıları ve küçük dik kulakları ile Pomeranianlar sevimlilikleri ile göz doldurur.
 
Kilosu 1,5 - 3 kg arasında değişen Pomeranianların en belirgin özellikleri kalın ve kabarık kürkleridir. İki katmanlı bir kürk yapısına sahip olan Pomeranianların dış katmanları sert ve düz tüylerden oluşurken alt katmanları yumuşak, yoğun ve kabarık tüylerden meydana gelir. Bu kürk yapısı soğuk iklimlerde onları sıcak tutmaya yardımcı olmuştur. Pomeranianlar birçok farklı renkte bulunabilirler.
 
Genel Bakım

Tüy Bakımı
Pomeranian'lar çift katmanlı bir tüy yapısına sahiptirler. Yoğun alt katman ve uzun üst katmanlarında tüylerinin düğümlenmemesi ve ölü tüylerin çıkarılması için günlük olarak fırçalanmalıdırlar.